Technikumi képzés

Sütő- és cukrászipari technikus

A képzés időtartama: 5 év (2 év alapozó képzés + 3 év szakirányú oktatás, érettségire felkészítés)

szint: technikus képzés

egyéb: duális képzésben, gyakorlati képzőhely (tanműhely) biztosított

Húsipari technikus

A képzés időtartama: 5 év (2 év alapozó képzés + 3 év szakirányú oktatás, érettségire felkészítés)

szint: technikus képzés

egyéb: duális képzésben, gyakorlati képzőhely (tanműhely) biztosított

Élelmiszeripari gépésztechnikus

A képzés időtartama: 5 év (2 év alapozó képzés + 3 év szakirányú oktatás, érettségire felkészítés)

szint: technikus képzés

egyéb: duális képzésben, gyakorlati képzőhely (tanműhely) biztosított

Sütő- és cukrászipari technikus: A sütő- és cukrászipari technikus ismeri a pék és a cukrász szakma alapjait is. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre.  A sütő- és cukrászipari technikus tud kenyereket, péksüteményeket, kalácsokat, tortákat, édes és sós süteményeket, fagylaltokat, desszerteket készíteni; emellett jó áttekintőképességgel, irányítóképességgel, és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással rendelkezik.

A sütő- és cukrászipari technikusnak a szakmai ismereteken kívül szüksége van jó állóképességre, kézügyességre, íz- és színérzékelésre; és fontos, hogy tudjon és szeressen csapatban dolgozni. Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a süteménykészítés, a kenyérfélék, a péksütemények, az édességek előállítása, és aki szereti a szervezést, irányítást. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú végzettséget szeretnének szerezni.

Húsipari technikus: A húsipari technikus kis és nagy élelmiszeripari üzemekben vagy laboratóriumokban dolgozik a hús- és baromifeldolgozás területén. Önállóan vagy mérnöki irányítással vesz részt az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási munkáiban. Jó áttekintő- és irányítóképességgel, valamint az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással rendelkezik.

A húsipari technikusnak a szakmai ismereteken kívül szüksége van jó állóképességre, kézügyességre, ízérzékelésre; és fontos, hogy önállóan, megbízhatóan és pontosan tudjon és szeressen (csapatban is) dolgozni.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények előállítása.

Élelmiszeripari gépésztechnikus: Az élelmiszeripari gépésztechnikus önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszeripari üzemekben vesz részt a gyártási folyamat előkészítésében, élelmiszeripari gépek és berendezések üzembehelyezési, üzemeltetési és karbantartási munkáiban. Kezeli az automatikus vezérlésű, mechanikus, pneumatikus vagy hidraulikus működtetésű élelmiszeripari gépeket, és részt vesz a gépsor karbantartásában.

Az élelmiszeripari gépésztechnikusnak a szakmai ismereteken kívül szüksége van kezdeményezőképességre, kézügyességre, és fontos, hogy tudjon pontosan, megbízhatóan, másokkal együttműködve dolgozni.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik műszaki érdeklődésűek, szeretnek gépekkel foglalkozni és kíváncsiak az élelmiszerek előállítására is.

Megszakítás