Szakképzéseink

Pék

A képzés időtartama: 3 év (1 év alapozó képzés + 2 év szakirányú oktatás)

szint: szakképző iskolai képzés

egyéb: duális képzésben, gyakorlati képzőhely (tanműhely) biztosított

Pék-cukrász

A képzés időtartama: 3 év (1 év alapozó képzés + 2 év szakirányú oktatás)

szint: szakképző iskolai képzés

egyéb: duális képzésben, gyakorlati képzőhely (tanműhely) biztosított

Hentes és húskészítmény készítő

A képzés időtartama: 3 év (1 év alapozó képzés + 2 év szakirányú oktatás)

szint: szakképző iskolai képzés

egyéb: duális képzésben, gyakorlati képzőhely (tanműhely) biztosított

Kistermelői élelmiszerelőállító

A képzés időtartama: 3 év (1 év alapozó képzés + 2 év szakirányú oktatás)

szint: szakképző iskolai képzés

egyéb: duális képzésben, gyakorlati képzőhely (tanműhely) biztosított

Pék: A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszönhetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.

A péknek a szakmai tudáson kívül szüksége van állóképességre, kézügyességre, jó mozgáskoordinációra, és fontos, hogy tudjon és szeressen csapatban dolgozni.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak naponta alapvető élelmiszerként szüksége van.

Pék-cukrász: A pék-cukrász szakember ismeri a pék és a cukrász szakma alapjait is, mivel a cukrászatok is készítenek sütőipari termékeket és a pékségek is cukrásztermékeket. A pék-cukrász kenyereket, péksüteményeket, kalácsokat, tortákat, édes és sós süteményeket, fagylaltokat, desszerteket készít. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre;

A pék-cukrásznak a szakmai ismereteken kívül szüksége van jó állóképességre, kézügyességre, íz- és színérzékelésre; és fontos, hogy tudjon és szeressen csapatban dolgozni. Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel az édességek, a sütemények, a kenyérfélék és péksütemények előállítása.

Hentes és húskészítmény készítő: A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülnek az üzletek pultjaira. Ő készíti a húskészítményeket, mint például: kolbászok, felvágottak, szalámik, virslik. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

A hentesnek a szakmai ismereteken kívül szüksége van jó állóképességre, kézügyességre, ízérzékelésre; és fontos, hogy tudjon és szeressen csapatban dolgozni. Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények elkészítése, előállítása.

Kistermelői élelmiszerelőállító: A kistermelői élelmiszer-előállító kis mennyiségben, az általa megtermelt nyersanyagokra építve készíti az élelmiszereket. Több élelmiszeripari szakma tudását egyesíti. Tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít a kistermelőkre vonatkozó jogszabályok és az élelmiszerek előállítására vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírások betartására.

A kistermelői élelmiszerelőállítónak a szakmai ismereteken kívül szüksége van kezdeményezőképességre, kézügyességre, ízérzékelésre; és fontos, hogy önállóan, megbízhatóan és pontosan tudjon dolgozni.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik a saját kisgazdaságukban szeretnének olyan termékekkel foglalkozni, amelyekre büszkék lehetnek, és minőségükkel elismerést szerezhetnek munkájuknak.

Megszakítás